Перспективний ЗРК «Мисливець» та гібрід ПЗРК+ПТРК

Перспективний ЗРК «Мисливець» та гібрід ПЗРК+ПТРК

У продовження теми нового зенітного ракетного комплексу ближньої від КПСП «Арсенал», сайт Defense Express поділився напрацюваннями іншого учасника – Diamond Defense Systems.

Нагадаємо, що спочатку проект розроблявся спільно з німецькою компанією Rheinmetall, яка згодом припинила участь у цьому та інших проектах через заборону німецького уряду.

Як вже писали Ukrainian Military Pages, концепція нового ЗРК ближньої дії полягає у об'єднанні двох універсальних пускових модулів «Дует» в єдиний модуль та інтеграція комплексу на легку мобільну платформу (наприклад бронеавтомобіль).

Перспективний ЗРК «Мисливець» та гібрід ПЗРК+ПТРК Перспективний ЗРК «Мисливець» та гібрід ПЗРК+ПТРК Модуль «Дует»на виставці «Зброя та Безпека-2018»

УПМ «Дует» може бути озброєний різними ракетами – як старими модифікаціями радянських часів типу «Ігла», так і перспективними зразками, зокрема «Колібрі».

Єдиним модулем для двох «Дуетів» виступає станція дистанційного керування зброєю «Ахиллес» від приватної компанії Diamond Defense Systems. Також планується використати оптоелектронну мультифункціональну систему вогневого контролю від Roda Computer GmbH, яка виготовляє захищену комп'ютерну техніку для військових потреб.

За задумом, перспективний ЗРК «Мисливець» матиме два блоки «Дуетів» на турелі «Ахиллес», яка буде встановлена на легку броньовану машину (наприклад «Тритон» чи «Козак-2М»). Для збільшення радіусу дії виявлення цілей комплекс може бути оснащений додатковими оптичними станціями та РЛС.

Перспективний ЗРК «Мисливець» та гібрід ПЗРК+ПТРК Проект турелі «Ахиллес» з двома модулями «Дует» (4 ПЗРК) / Фото: Diamond Defense Systems

Базовою для «Дуету» має стати модернізована ЗКР «Ігла-1V1», діапазон дії якої на 25-30% більший в порівняні зі старими «Ігла» та «Ігла-1» та має захист від інфрачервоних пасток.

Перспективний ЗРК «Мисливець» та гібрід ПЗРК+ПТРК Перспективний ЗРК «Мисливець» та гібрід ПЗРК+ПТРК зображення: Diamond Defense Systems

Подібне компонування дозволить отримати невеликий за розмірами високомобільний комплекс боротьби з низьковисотними цілями (гелікоптери, БпЛА, штурмові літаки тощо).

Перспективний ЗРК «Мисливець» та гібрід ПЗРК+ПТРК

За потреби зенітний бойовий модуль може бути встановлений і стаціонарно.

Крім того, станції дистанційного керування зброєю «Ахиллес» має модульну структуру, що дозволяє ставити на нього й інше озброєння (кулемети чи ПТРК).

Варто додати, що в подальших планах «Арсенала» розробка на базі «Мисливця» мобільного протитанкового (чи гібридного ПТРК+ПЗРК) комплексу з радіусом дії 7-8 км.


Перспективний ЗРК «Мисливець» та гібрід ПЗРК+ПТРК Турель «Ахиллес» у варіанті ПТРК та «гібридному» – ПТРК+ПЗРК / зображення: Diamond Defense Systems


Читайте Ukrainian Military Pages у Telegram, Twitter та Facebook