Нова символіка Служби зовнішньої розвідки України

Нова символіка Служби зовнішньої розвідки України

Президент України Петро Порошенко своїм указом № 27 від 1 лютого 2019 року заснував та затвердив символіку Служби зовнішньої розвідки України – емблему та прапор.

Емблемою Служби зовнішньої розвідки України є рівносторонній золотий лілейний хрест, поверх якого у центрі вміщено малий Державний Герб України. Під емблемою півколом розміщено золоту девізну стрічку з написом чорними літерами девізу "OMNIA VINCIT VERITAS" (з латинської – "ІСТИНА ПЕРЕМАГАЄ ВСЕ").

Нова символіка Служби зовнішньої розвідки України Нова символіка Служби зовнішньої розвідки України

Прапором Служби зовнішньої розвідки України є прямокутне полотнище графітово-сірого кольору зі співвідношенням ширини до довжини 2:3. У центрі полотнища розміщено зображення емблеми Служби. Зображення емблеми становить 1/2 ширини полотнища.

Указом визначається, що емблема та прапор Служби зовнішньої розвідки України є офіційними відмітними символами служби, що свідчать про належність до неї.

Емблема може відтворюватися на адміністративних будинках і спорудах, у службових кабінетах, залах засідань, на відомчих заохочувальних відзнаках, знаках розрізнення на форменному одязі військовослужбовців Служби зовнішньої розвідки України.

Прапор встановлюється на адміністративних будинках і спорудах, в кабінеті Голови СЗРУ може використовуватися під час проведення офіційних заходів і урочистих церемоній за участю Служби зовнішньої розвідки України.

Зображення емблеми та прапора можуть відтворюватися на друкованій, рекламно-інформаційній і сувенірній продукції, у кіно-, відео- та фотоматеріалах, що видаються службою або виготовляються на її замовлення.

Відтворення зображень емблеми та прапора Служби зовнішньої розвідки України може бути виконано в одноколірному варіанті у розмірах, що відповідають меті їх застосування, із додержанням установлених пропорцій.

В інших випадках особливості використання емблеми та прапора визначаються Головою Служби зовнішньої розвідки України.


Читайте Ukrainian Military Pages у Telegram, Twitter та Facebook