РФ випробує у Чорному морі безекіпажний катер

РФ випробує у Чорному морі безекіпажний катер

Влітку 2019 року у Чорному морі почнуть випробування першого прототипу російського безекіпажного катера для кораблів протимінної оборони проекту 12700, шифр «Александрит».

Про це в ексклюзивному інтерв'ю Mil.Press FlotProm розповів генеральний директор Середньо-Невського суднобудівного заводу Володимир Середохо.

Від початку на тральщиках планувалось використання безекіпажних катерів Inspector Mk II та підводних апаратів протимінної оборони Seascan Mk2 французької ECA Group. Три Inspector'а було поставлено, далі почалось «імпортозаміщення» – розробка російської заміни.

Повідомляється, що безекіпажний катер розробки АТ «Науково-дослідний інститут сучасних телекомунікаційних технологій» успішно пройшов перші тести, і тепер його чекає новий етап випробувань в чорноморській акваторії. Де його випробовуватимуть разом з тральщиком «Иван Антонов».

Пізніше, додав Середохо, бюро-проектант кораблів проекту 12700 – ЦМКБ «Алмаз» – спроектує власний безекіпажних катер, при створенні якого врахують поточні напрацювання.

У майбутньому розглядається можливість установки на тральщики відразу двох БЕК, резюмував гендиректор СНСЗ.

Один з варіантів розміщення безекіпажних катерів на палубі тральщика проекту 12700 Один з варіантів розміщення безекіпажних катерів на палубі тральщика проекту 12700

Раніше, у квітні 2018 року, гендиректор ЦМКБ «Алмаз» Олександр Шляхтенко повідомив, що перспективні «алмазовські» безпілотники планується встановлювати й на більші бойові кораблі.

всі фото: Forums.airbase.ru, Gogs


Читайте Ukrainian Military Pages у Telegram, Twitter та Facebook