КМП США планує обрати нову надлегку машину

КМП США планує обрати нову надлегку машину

Корпус морської піхоти США повідомив вчора, 5 лютого, що цього року оголосить про збір пропозицій для нового надлегкого тактичного транспортного засобу (Ultra-Light Tactical Vehicle).

«Майбутня платформа, відома як ULTV, замінить застарілі транспортні засоби. Планується придбати понад 500 машин наступного покоління», – повідомила Дженніфер Мур, менеджер програми наземних систем КМП США, на військово-технічній конференції у Монтереї.

КМП оголосив про пошук надлегкого тактичного автомобіля у листопаді. У січні відбувся «промисловий день» на якій було залучено понад 20 компаній-виробників та постачальників комплектуючих. Збір пропозицій ймовірно оголосять у четвертому кварталі 2019 року. Провести відбір, оцінювання зразків та визначення переможця планується завершити на початку 2022.

Дженніфер Мур зазначила, що Корпус морської піхоти не хоче тривалої розробки прототипів або підготовки виробництва – від промисловості очікуються пропозиції з високим рівнем готовності технологій, зокрема й високою готовністю до виробництва.

За словам Мур, потрібен «найкращий інструмент, за оптимальною ціною, найближчим часом».

Згідно із запитом інформації, розміщеним на FedBizOpps у листопаді, USMC шукає універсальну платформу, що зможе виконувати завдання з евакувації поранених, управління, зв'язку, радіоелектронної боротьби та матеріально-технічної підтримки підрозділів, матиме можливість встановлення озброєння, транспортування конвертопланами Bell Boeing MV-22 Osprey та транспортними гелікоптерами Sikorsky CH-53E/K.

КМП США планує обрати нову надлегку машину