107-й реактивний полк реорганізовано у бригаду

107-й реактивний полк реоганізовано у бригаду

Українські артилеристи нарощують потужність – 107-й реактивний артилерійський полк, що дислокується у Кременчуці, з початком цього року реорганізовано у бригаду.

Варто зазначити, що раніше частина вже була бригадою – 107-ма ракетна бригада мала на озброєнні оперативно-тактичний ракетний комплекс 9К72 «Ельбрус», який у 2003 році замінив комплекс 9К79 «Точка-У». У 2005 році бригада була переозброєна на реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) 9К58 «Смерч» та переформована у реактивний артилерійський полк.

У 2014 році 1-й дивізіон полку приймав участь у бойових діях з відбиття збройної агресії Російської Федерації проти України. Зокрема після масового вводу російських регулярних військ на територію України, спільно з дивізіоном 19 ракетної бригади, «Смерчі» підтримували вогнем українські підрозділи, що виходили з оточення під Іловайськом, створюючи «вогневий коридор».

З 1 січня 2019 року полк реорганізовано у 107-му реактивну артилерійську бригаду відповідно до організаційної директиви Генерального штабу Збройних Сил України.

Нагадаємо, що на базі пускової установки РСЗВ «Смерч», проводились випробування обладнання та ракет новітньої української високоточної ракетної системи «Вільха», котра почне надходити на озброєння військ вже цього року.

Читати також:Перші підрозділи озброєні ракетними системами «Верба» та «Вільха» сформують вже цього року

фото: Владислав Мусієнко