У Збройних Силах сформують чотири бригади логістики

польові мобільні табори

У ЗСУ триває формування системи логістичного забезпечення за стандартами НАТО, зокрема до кінця 2020 року сплановано створення Командування Сил логістики як єдиної структури.

Сьогодні, 26 березня, начальник Головного управління логістики – заступник начальника Генерального штабу ЗС України генерал-майор Іван Гаврилюк повідомив на брифінгу, що до кінця квітня сформується саме Командування Сил логістики ЗСУ, а з початку травня воно прийме у підпорядкування Тил та Озброєння Збройних Сил України.

Також розпочато створення підрозділу координації військових перевезень та транспортування у складі Командування логістики з набуттям спроможностей до кінця 2019 року.

Перехід Командування Сил логістики на штат єдиної військово-організаційної структури з повним підпорядкуванням Тилу та Озброєння Збройних Сил планується до кінця 2020 року.

З метою практичного відпрацювання питань створення трирівневої системи логістики, вже майже протягом року триває експеримент на базі оперативного командування «Захід» та повітряного командування «Захід», який завершиться у травні цього року.

За поточними результатами експерименту розглядається можливість створення потужної системи логістичного забезпечення на оперативному рівні з відповідним складом підрозділів.

Зокрема планується розгорнути окремі бригади логістики оперативних командувань, до складу яких увійдуть існуючі автомобільні батальйони, батальйони матеріального забезпечення та ремонтні частини оперативних командувань, які будуть спроможні розгорнути мобільні елементи у польових умовах в районах, наближених до військ та забезпечити своєчасне підвезення матеріальних засобів, ремонт озброєння та техніки.

Крім того до складу бригад логістики планується включити підрозділ, який матиме та розгортатиме декілька мобільних батальйонних автономних таборів з використанням сучасних модульних конструкцій, захищених споруд, та комплекту польової інфраструктури для життєзабезпечення особового складу.

польові мобільні табори На фото закордонні приклади складових модульних таборів. Фото носять демонстраційний характер.

Нагадаємо, що у листопаді 2018 року Міністром оборони був виданий наказ «Про забезпечення Збройних Сил України мобільним польовим табором», яким передбачено закупівлю у 2019 році експериментального комплекту батальйонного модульного польового табору.

Для закупівлі першого експериментального табору як цілісного майнового комплексу заплановано приблизно 300 млн грн, куди входить вартість військової та спеціальної техніки для перевезення контейнерів, обладнання ділянок, добування води та її очищення тощо.

Закупити табір планується до вересня, а з жовтня розпочати його дослідну експлуатацію.


Читати також:Для створення Командувань логістики та морської піхоти уточнений перелік генеральських посад