Американський флот обирає новий фрегат

Американський флот обирає новий фрегат

ВМС США готові розглядати пропозиції по новому фрегату. Вчора, 2 березня, з'явилася інформація про оприлюднений запит щодо надання пропозицій у рамках проекту FFG (X).

Згідно з новим тридцятирічним планом суднобудування ВМС США, у 2020 і 2021 роках флот замовить по одному фрегату нового типу. З 2022 року замовлятимуть два корабля щороку. Всього в рамках програми, що отримала назву FFG (X), планується закупити 20 нових фрегатів.

У лютому 2018 року п'ять компаній – Austal USA, Lockheed Martin, General Dynamics Bath Iron Works, Fincantieri Marine, і Huntington Ingalls Industries – отримали контракти (кожен вартістю майже 15 млрд. доларів США) на розробку проекту перспективного фрегата.

Повідомлялось, що Lockheed Martin і Austal USA підготують проекти на базі існуючих патрульних кораблів LCS. Fincantieri Marine Group розробить фрегат на базі проекту FREMM. General Dynamics Bath Iron Works представить доопрацьований проект фрегата типу Álvaro de Bazán іспанської компанії Navantia. Huntington Ingalls Industries деталі проекта не повідомила.

Новий фрегат буде нести не менше 32 пускових установок Mark 41 для ракет Standard Missile 2 Block IIICs або RIM-162 Evolved SeaSparrow Missiles (ESSM), а також перспективних протичовнових ракет вертикального пуску. Крім того, на кораблі має бути місце для установки від 8 до 16 крилатих протикорабельних ракет.

FFG (X) повинен нести вертоліт MH-60R Seahawk і безпілотник MQ-8C Firescout. Також планується розмістити бойовий лазер потужністю 150 кВт (принаймні оприлюднений запит визначає резервування місця для лазерної установки).

Керуватиме всім бойова система COMBATSS-21, заснована на базі Aegis. Крім того, на перспективних фрегатах встановлюватимуться новітні радіолокатори і сонари, а також системи радіоелектронної боротьби.

Перелік устаткування й озброєння для FFG (X):

Американський флот обирає новий фрегат


Читайте Ukrainian Military Pages у Telegram, Twitter та Facebook


Використані джерела:
warspot.ru