Desert Spider – дистанційний модуль з 57-мм гарматою

Desert Spider – дистанційний модуль з 57-мм гарматою

International Golden Group з ОАЕ та словенська Valhalla Turrets розробили 57-мм дистанційно-керовану бойову систему Desert Spider на основі радянської автоматичної гармати С-60.

Про це повідомляє Jane's International Defence Review.

Прототип системи розроблено для захисту важливих об'єктів, таких як звичайні та атомні електростанції, нафтові родовища або передові операційні бази від нападів з повітря або землі.

Основним озброєнням є нарізна гармата калібру 57-мм L/76,6 (АЗП-57) радянського буксируваного зенітного арткомплексу С-60 (ЗАК) і спарений 14,5-мм кулемет КПВ. По бортах розміщені два шестизарядні пускові контейнери 70-мм некерованих (або корегованих) ракет.

Стандартна С-60 живиться касетами (обоймами) по чотири снаряди з лівого боку, гільзи при цьому викидаються вправо. Для застосування у Desert Spider була розроблена механічна ланцюгова система подачи боєприпасів, що містить 92 готових снаряди 57×348 мм.

Максимальна ефективна дальність складає 6000 м, скорострільність - 120 постр/хв.

Боєкомплект включає бронебійні снаряди БР-281 (APHE-T) з початковою швидкістю 1000 м/с, які пробивають 96-мм сталеву броню на дальності 1000 м.

Управління та наведення здійснюються дистанційно з віддаленої станції керування. Desert Spider має двоканальну систему управління, що включає оптичні, телевізійні та тепловізійні канали командира та навідника, а також лазерний далекомір та раідолокаційну станцію, що забезпечує виявлення цілей на відстані до 20 км.

5-тонний «Пустельний павук» має бронювання рівня STANAG 4569 Lev 3 та встановлюється на чотирьох опорах, які регулюються відповідно до рельєфу місцевості. Має вбудоване джерело живлення розраховане на 14 діб, також може живитись від зовнішнього джерела.


Читайте Ukrainian Military Pages у Telegram, Twitter та Facebook