Іноземні інструктори вперше готуватимуть цілу бригаду

українсько-американські навчання Rapid Trident

На Львівщині, вперше у в рамках «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки – Україна» (JMTG-U) іноземними інструкторами проводиться підготовка підрозділу рівня бригади.

З 11 березня і впродовж двох місяців, інструктори з США, Канади, Литви, Польщі, Великої Британії, Данії та Швеції у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки передаватимуть досвід українським військовикам з 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців.

Тренування бригадного масштабу відбуватимуться вперше як для іноземних інструкторів, так і для українських військовослужбовців, раніше вишкіл проходили окремі батальйони.

Навчальний курс насичений динамічними заняттями для підрозділів. До того ж, щоб тренування вийшли нестандартними та креативними, протистояти бригаді буде спеціально підготовлений батальйон так званого OPFOR, який має навіть власну танкову роту.

Читати також:OPFOR: сильний противник робить сильну армію

Нагадаємо, що у 2017 році у якості допомоги, для забезпечення цього центру, Сполучені Штати Америки закупили бригадний комплект імітаційної системи MILES на суму $22 млн.


Читайте Ukrainian Military Pages у Telegram, Twitter, Facebook та Linkedin


Використані джерела:
За інформацією прес-служби оперативного командування «Північ»