Ударні Bayraktar TB2 успішно пройшли випробування

Bayraktar TB2 успішно пройшли випробування

Оперативно-тактичні безпілотні літальні апарати Bayraktar TB2 успішно випробувані – дрони відпрацювали виявлення цілей, спостереження та нанесення удару високоточним озброєнням.

У випробуванні взяв участь Президент Петро Порошенко, який перебуває на Хмельниччині.

«За своїми характеристиками цей безпілотник є одним із найкращих. Bayraktar побив світовий рекорд у класі тактичних середньовисотних безпілотних літальних апаратів за тривалістю польоту, протримавшись у небі понад добу на висоті вісім кілометрів. Він може нести ракетне озброєння, успішно знищуючи укріплення противника, у тому числі – вражати морські цілі», – наголосив Глава держави.

Bayraktar TB2 успішно пройшли випробування фото © Миколи Лазаренка

Безпілотник злетів о 8 ранку зі Старокостянтинівського аеродрому та на висоті 4 кілометрів полетів у сторону Житомира – ціль перебувала більш ніж за 100 км. БпЛА виявив всі навчальні цілі та годину кружляв на висоті понад 10000 метрів в очікуванні наказів на знищення.

Президент зазначив, що БпЛА вразив ціль з точністю менше одного метра відхилення.

Bayraktar TB2, який виготовляється турецькою компанією Baykar Makina, може знаходиться у повітрі протягом 24 годин з максимальною швидкістю 110 км/год. Він оснащений системою автоматичного зльоту та посадки, що значно спрощує його експлуатацію. При цьому управління безпілотником здійснюється через закриті канали зв‘язку, які надійно захищені від зовнішнього втручання та мають ефективний захист від засобів радіоелектронної боротьби.

ударні БпЛА Bayraktar TB2

«Доручаю начальнику Генерального штабу, міністру оборони здійснити всі необхідні заходи, прискорити проведення навчання, в тому числі і в Туреччині, українських воїнів. Якнайшвидше завершити весь цикл постановки на озброєння і доповісти мені, коли безпілотні ударні літальні апарати будуть передані в частини безпосередньо на лінію зіткнення», – сказав Президент.

Bayraktar TB2 успішно пройшли випробуванняфото © Миколи Лазаренка


Читати також:Про зброю ударного безпілотника Bayraktar TB2

Читайте Ukrainian Military Pages у Telegram, Twitter, Facebook та Linkedin


Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДК «Укроборонпром»