Луцький «Мотор» освоїв виробництво 5500 деталей

фото цех Луцький ремзавода Мотор

ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор» оновлює виробничу базу високоточним обладнанням та реалізує програму імпортозаміщення високотехнологічних комплектуючих до авіадвигунів

Луцьке підприємство є лідером серед підприємств України з ремонту авіаційних двигунів третього і четвертого поколінь. Підприємство є унікальним щодо повноти комплексу проведення капітального ремонту авіадвигунів на власних виробничих площах .

Для реалізації заходів програми імпортозаміщення підприємством закуповується нове високоточне обладнання. Цьогоріч оновлення прискорилось завдяки успішній роботі у 2018 році. За минулий рік обсяг реалізованої продукції перевищив 830 млн грн, підприємство сплатило понад 300 млн грн податків та платежів, а середньомісячна заробітна плата на підприємстві, де працює майже 1200 фахівців, склала понад 15 200 грн.

Завдяки розвитку виробничої бази, заводу вдалось додатково освоїти виробництво високотехнологічних комплектуючих до авіаційних двигунів. Кількість освоєних у власному виробництві номенклатур деталей перевищила 5500 найменувань.

Також, у співпраці з іншими підприємствами ЛРЗ «Мотор» почав виготовлення т.зв. «основних» деталей авіадвигунів, зокрема тих, що виготовляються із спеціальних жаростійких сплавів.

Варто зазначити, що понад 70% всіх замовлень, які виконує підприємство – замовлення Міністерства оборони України на відновлення двигунів для українських бомбардувальників Су-24, винищувачів Су-27 та МіГ-29.

Водночас Луцький ремзавод з метою дозавантаження виробничих потужностей здійснює широкий спектр робіт для іноземних партнерів, серед яких є і країни-члени НАТО:

  • капітальний ремонт авіаційних двигунів і всіх комплектуючих їх агрегатів:
    • АЛ-21Ф-3, встановлюються на літаки Су-17, Су-20, Су-22, Су-24);
    • АЛ-31Ф, встановлюються на літаки Су-27, Су-30;
    • РД-33 для літаків МіГ-29
    • ГТДЕ-117, ГТДЕ-117(-1), встановлюються на літаки МіГ-29, Су-27, Су-30.
  • капремонт виносних коробок агрегатів, які встановлюються на літаки Су-27, Су-30;
  • ремонт агрегатів двигуна Д30-КП (12 найменувань) для Іл-76;
  • виготовлення запасних частин для ремонту авіаційної техніки.

Підприємство сертифіковане за Міжнародним стандартом якості ISO 9001 та має сертифікати та дозволи МО України на право ремонту авіаційної техніки (сертифікат схвалення організації з технічного обслуговування та ремонту № UA.145В.0416).


Читайте Ukrainian Military Pages у Telegram, Twitter, Facebook та Linkedin