Гірським штурмовикам підвищать грошове забезпечення

Гірсько-штурмовим частинам підвищать грошове забезпечення

Президент доручив Міністру оборони підвищити грошове забезпечення військовослужбовців гірсько-штурмових частин Збройних Сил України до рівня Десантно-штурмових військ.

Про це Петро Порошенко сказав під час робочої поїздки до Закарпатської області.

Сьогодні, коли 128 бригада повертається на Закарпаття в свій пункт постійної дислокації, я доручаю присутньому тут Міністру оборони України Степану Полтораку підняти грошове забезпечення для гірсько-штурмових бійців і прирівняти їх до бійців підрозділів Десантно-штурмових військ. На 23% підняти грошове забезпечення», - сказав Глава держави на урочистих заходах з нагоди відзначення 80-ї річниці проголошення Карпатської України та бою на Красному Полі. «Це справжня еліта українського війська

Глава держави також наказав вжити заходів для покращення інфраструктури військових містечок та будівництва нових сучасних житлових фондів для розміщення військових гірсько-штурмових бригад. Зокрема запропонував для цього залучити сили і засоби Державної спеціальної служби транспорту. Він доручив міністру підписати сьогодні відповідні накази.