Збройні Сили України отримали ІТ обладнання від США

Збройні Сили України отримали ІТ обладнання від США

Сьогодні, 12 березня, у Генштабі ЗСУ відбулася презентація системи управління військами, що впроваджується завдяки обладнанню та інформаційним технологіям переданим урядом США.

У церемонії взяли участь Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович, начальник Генерального штабу – Головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко, керівництво Міністерства оборони та Генерального штабу, а також представники збройних сил США.

– Обладнання, яке сьогодні встановлено має стати серцевиною і стрижнем системи управління, яка впроваджується в Збройних Силах України, — наголосив Віктор Муженко.

Передбачається обладнання Головного командного центру ЗС України, Центру оперативного реагування на інциденти кібернетичної безпеки та Центру оперативного управління та контролю Об’єднаного оперативного штабу.

Також в програму входять створення ядер логістичної та медичної інформаційних систем, інформатизація Сил спеціальних операцій ЗС України, модернізація ІТ інфраструктури для забезпечення функціонування вищезазначених систем та навчання персоналу.

– Ця допомога сприятиме Збройним Силам України у набутті взаємосумісності із НАТО, а також дасть змогу українським підрозділам краще підготуватися до наявних викликів на сході України, – зазначила пані Марі Йованович.