Перспективна зброя отримає систему керування вогнем

Перспективна стрілецька зброя отримає систему керування вогнем

Програма розвитку стрілецької зброї наступного покоління США передбачає інтеграцію комп’ютерних технологій, які раніше були доступні тільки для танків.

Про це повідомляє Defence Express із посиланням на Popular Mechanics.

Повідомляється, що штурмова гвинтівка та кулемет американської армії будуть оснащені цифровою системою керування вогнем, яка завдяки технологіям запозиченим від бойових машин надасть піхоті суттєву перевагу на полі бою.

Програма розвитку зброї наступного покоління (Next Generation Squad Weapons, NGSW) передусім спрямована на розробку двох нових передових озброєнь – NGSW-Automatic Rifle та NGSW-Rifle, що мають замінити М249 та карабін М4 відповідно.

Досі про цю зброю було мало що відомо, крім того, що вона матиме калібр 6,8-мм, нові легкі боєприпаси та буде менш шумною. Тепер стало відомо, що для обох гвинтівок буде розроблено високотехнологічні балістичні комп’ютери для виведення точності на якісно новий рівень.

На точність пострілу може впливати безліч чинників – від вітру до температури чи, навіть, віку ствола. Балістичні комп’ютери дозволяють автоматично отримувати всю необхідну інформацію щодо процесів, які впливають на точність, та моментально реагувати на ці зміни, що дозволяє влучати в ціль з більшою точністю вже з першого пострілу.

Комп’ютер може самостійно спроектувати скориговану точку прицілювання на оптику, окуляри чи встановлений на шоломі монокль. Завдяки останньому солдат зможе навіть направити свою зброю з-за укриття та наводити зброю на ціль за допомогою бездротового зв’язку, залишившись при цьому недосяжною ціллю для ворога.

Система керування вогнем матиме низку датчиків – вимірювачі швидкості вітру, лічильники пострілів та лазерні далекоміри, і при цьому зброя має залишатися достатньо легкою для того, щоб зберегти баланс та мати можливість використовувати її на довгих маршрутах і в патрулях. Повідомляється, що військові можуть отримати нову зброю на початку 2020-х років.


Читайте Ukrainian Military Pages у Telegram, Twitter та Facebook