Офіцери бригад тероборони пройдуть курси при ВВНЗ

Офіцери бригад тероборони пройдуть курси при ВВНЗ

У Збройних Силах України триває підбір та підготовка особового складу для бригад територіальної оборони, що минулого року були сформовані у складі Сухопутних військ.

Нагадаємо, що минулого року у складі чотирьох оперативних командувань було сформовано двадцять п'ять бригад територіальної оборони. До складу кожної входять шість окремих батальйонів територіальної оборони, роти вогневої підтримки та протидиверсійної боротьби, мінометна батарея, інженерна-саперна рота та підрозділи забезпечення.

Крім, «стрілецьких днів», навчальних зборів підрозділів та організаційно-методичних зборів з командирами та офіцерами штабів, що проводяться з минулого року, цього року спланована також курсова підготовка командного складу підрозділів на спеціальних курсах при вищих військових навчальних закладах ЗСУ.

Курси тривалістю від 10 до 30 днів пройдуть резервісти – командири рот та артилерійських батарей при ВВНЗ відпоівідно до спеціальності. На час навчанння резервісти призиватимуться на навчальні збори та отримають відповідні виплати.

Нагадаємо, що офіцери запасу, які не служили та підлягають призову (до 43 років) у разі підписання контракту на службу у військовому резерві в частинах тероборони, користуються правом на відстрочку від призову на весь термін служби у резерві, як до речі і призовники.