КБАО і ЗТМ об'єднають для підвищення ефективності виробництва та розробки нових 30/40-мм гармат

КБАО і ЗТМ об'єднають для підвищення ефективності виробництва та розробки нових 30/40-мм гармат

Завод точної механіки приєднають до КБ артилерійського озброєння з метою створення замкнутого циклу виробництва автоматичних гармат та зниження адміністративних витрат.

Таке рішення прийнято керівництвом ДК «Укроборонпром» та підтримано наглядовою радою – повідомляє прес-служба концерну, а найближчим часом відповідне звернення буде направлено на розгляд Кабінету Міністрів України.

Наразі основними виробами державних підприємств «Завод точної механіки» (ЗТМ) та «Конструкторське бюро артилерійського озброєння» (КБАО) є 30-мм автоматичні гармати, що є головною зброєю цілої низки бойових машин, зокрема БТР-3, БТР-4, а також БМП-2.

Повідомляється, що створення замкнутого циклу виробництва дозволить значно підвищити ефективність та швидкість виробництва, що відповідає запланованому розширенню випуску БТР-3 та БТР-4. А скорочення управлінської ланки дозволить направити зекономлені кошти на оновлення виробничих потужностей та підвищення заробітної плати працівників.

Об‘єднання підприємств також дозволить пришвидшити процеси із створення нової зброї. Зокрема йдеться про розробку перспективних 30-мм та 40-мм автоматичних гармат, які будуть використовувати боєприпаси стандарту НАТО. Новими гарматами озброять вже існуючі зразки бронетехніки, такі як БТР-3 та БТР-4, а також новітні розробки (наприклад нову БМП).

Також повідомляється, що КБАО останніми роками успішно провело роботи з підготовки до виробництва 23-мм автоматичних гармат для зенітних систем та 82-мм автоматичного міномету. Перші зразки цієї зброї найближчим часом будуть направлені до військових полігонів з метою проведення випробувань.

КБАО і ЗТМ об'єднають для підвищення ефективності виробництва та розробки нових 30/40-мм гармат

Читайте Ukrainian Military Pages у Telegram, Twitter, Facebook та Linkedin