НВК «Іскра» розроблятиме РЛС та РЕБ з іноземцями

НВК Іскра розпочне спільні проекти з іноземцями

Науково-виробничий комплекс «Іскра» планує цього року запустити спільний проект з французькою компанією Thales щодо виробництва засобів радіоелектронної боротьби.

Крім того, ще з однією відомою іноземною компанією планується розпочати розробку нового контрбатарейного засобу та оглядової радіолокаційної станції – повідомив на прес-конференції директор НВК «Іскра» Юрій Пащенко.

Цього року ми освоїли новий напрямок – контрбатарейні радари. Зараз тривають держвипробування і повним ходом йде підготовка до серійного виробництва. Також з нами співпрацює в галузі засобів радіоелектронної боротьби французька компанія Thales. Ми очікуємо, що в цьому році будемо мати спільне виробництво сучасних зразків, які за своїми тактико-технічними характеристиками перевищують багато існуючих.
НВК Іскра розпочне спільні проекти з іноземцями
Щодо контрбатарейних радарів – у нас є співпраця зі світовим гігантом, обсяги продажу військової техніки якого перевищують у чотири рази весь обсяг української військової промисловості. Вчора провели засідання. Наш аванпроект, який ми запропонували для розробки, вони прийняли. Тому будемо разом створювати новий зразок контрбатарейного засобу та оглядової РЛС – так званої багатофункціональної станції.
НВК Іскра розпочне спільні проекти з іноземцями

Юрій Пащенко зазначив, що налагодити роботу по розробці засобів радіоелектронної боротьби вдалося завдяки конструкторам з підприємства «Топаз».

Для цього ми взяли на роботу конструкторів, який приїхали з окупованої території з підприємства «Топаз». Забезпечили їх житлом та гідною зарплатою

Також директор повідомив, що 2 108 році підприємство наростило обсяг виробництва в 1,7 раза. «За останні чотири роки ми збільшили обсяг постачання до Збройних сил в 5-7 разів за різними напрямками», – підкреслив він.

Науково-виробничий комплекс «Іскра» об'єднує в собі конструкторське бюро та електромашинобудівний завод. Підприємство спеціалізується на розробці та виготовленні сучасних радіолокаційних станцій і комплексів радіоелектронної боротьби. З 2011 року входить до концерну «Укроборонпром».

Читати також:Ізраїль отримав від України пасивну РЛС «Кольчуга-М»

Читайте Ukrainian Military Pages у Telegram, Twitter, Facebook та Linkedin


Використані джерела: УНІАН