На параді покажуть новий контрбатарейний радар

На параді покажуть новий український контрбатарейний радар 1Л220УК

У Києві, на військовому параді з нагоди Дня незалежності України та 100-річчя відродження української державності, продемонструють нову вітчизняну контрбатарейну РЛС 1Л220УК.

Станція, розміщена на базі шасі КрАЗу, була помічена на столичних вулицях учора під час репетиції урочистого маршу. Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Контрбатарейний радар 1Л220УК призначений для розвідки позицій артилерії противника та коригування вогню власної артилерії. РЛС фіксує на відстані десятків кілометрів точне місцезнаходження ворожих гармат, мінометів, реактивних систем залпового вогню, а також ракетних комплексів протиповітряної оборони та тактичних ракет.

Окрім того, 1Л220УК веде стеження за повітряним простором, маючи можливість фіксувати безпілотники противника.

На параді покажуть новий український контрбатарейний радар 1Л220УК На параді покажуть новий український контрбатарейний радар 1Л220УК фото © Український мілітарний портал / mil.in.ua

Розробкою радіолокаційної станції 1Л220УК займається Казенне підприємство «Науковий виробничий комплекс «Іскра», що входить до складу ДК «Укроборонпром».

1Л220УК, за своїми можливостями, значно перевищує контрбатарейні радари які зараз знаходяться на озброєнні Збройних Сил України.

Як раніше повідомлялось Ukrainian Military Pages, запорізьке підприємство завершило розробку конструкторської документації та станом на березень цього року готувало дослідний зразок станції контрбатарейної боротьби для передачі на державні випробування.

На параді покажуть новий український контрбатарейний радар 1Л220УК

Нагадаємо, що у 2017 році НВК «Іскра» завершило розроблення та були виготовлені дослідні зразки двох нових радіолокаційних станцій - 80К6Т та МР18. Освоєне виробництво станції радіоперешкод Р-330 та станції РЕБ TRC, які минулого року вже були передані на озброєння Збройних Сил.