Армія США оголосила конкурс на перспективну БМП

Армія США обирає перспективну бойову машину

Американська армія 29 березня оголосила збір пропозицій щодо розробки прототипів бойової машини наступного покоління, яка з 2026 року замінить бойові машини M2 Bradley.

Про це повідомляє Defense News.

З усіх пропозицій у другому кварталі 2020 року оберуть до двох команд для створення 14 прототипів «опційно керованої бойової машини» OMFV (Optionally Manned Fighting Vehicle). Деякі з мінімальних вимог це 30-мм гармата і бортова інфрачервона система переднього огляду (FLIR) другого покоління, об'єктивні вимоги – 50-мм гармата і FLIR третього покоління.

Дві попередні спроби замінити M2 Bradley – програма Future Combat System (FCS) і програма Ground Combat Vehicle (GCV) були скасовані через низьку ефективність та завеликі витрати.

У червні 2018 року, армія оголосила про нову стратегію створення бойової машини наступного покоління – Next Generation Combat Vehicle (NGCV), у якості програми для заміни М2 «Бредлі». У жовтні 2018 року було вирішено у рамках NGCV створити OMFV та відкрити додаткові програми щодо створення перспективних машин.

Армія США планує паралельно розвивати три додаткові робототизовані платформи – Robotic Combat Vehicles (RCV). Бойові машини RCV, призначені для супроводу OMFV у бою, з метою їх захисти та забезпечення додаткової вогнева підтримки.

Американські військові запросили 378 млн дол США на дослідження, розробки, випробування та оцінку (RDT&E) для програми OMFV і 109 млн. дол. на фінансування RCV у бюджетному запиті на 2020 фінансовий рік.

Армія США обирає перспективну бойову машину Бойова машина піхоти CV90 MkIV

Восени минулого року німецька компанія Rheinmetall оголосила про об'єднання з Raytheon для створення бойової машини Lynx за програмою NGCV (перше фото). Також можливо Rheinmetall представить бронемашину Puma, що виробляється спільно з німецькою KMW.

Британська BAE Systems показала нове покоління бойових машин піхоти CV90, а General Dynamics Land Systems на щорічної виставці AUSA у Вашингтоні представила 40-тонний демонстратор технологій Griffin III з 50-мм гарматою, з вражаючим кутом підйому у 85 градусів.

Армія США обирає перспективну бойову машину Армія США обирає перспективну бойову машину Бронемашина Griffin III