Росія розроблятиме новий гелікоптер для «ВДВ»

Росія розроблятиме новий гелікоптер для ВДВ

Для аеромобільних підрозділів Повітрянодесантних військ (ПДВ) ЗС РФ розроблятимуть новий гелікоптер, який буде розвитком Ми-24/Ми-35 та стане основою лінійки нових машин для ПДВ.

Про це у середу, 27 березня, повідомила російська агенція ТАРС з посиланням на неофіційне джерело в російському оборонно-промисловому комплексі.

Нагадаємо, що наразі у ПДВ РФ створюються аеромобільні підрозділи нового типу, до складу яких входитимуть власні ескадрильї транспортних і ударних гелікоптерів. Вперше про створення таких підрозділів стало відомо під час стратегічних навчань «Восток-2018», де відбулося їх перше експериментальне застосування.

«В інтересах аеромобільних з'єднань ПДВ нового типу активізовано роботу по модернізації існуючих і розробці істотно нового вертольота – бойової машини десанту», – повідомив співрозмовник агенції, та зазначив, що новий гелікоптер стане «концептуальним розвитком гелікоптерів Ми-24 – Ми-35М».

Співрозмовник уточнив, що новий гелікоптер у перспективі стане основою цілої лінійки машин для ПДВ. Це будуть спецгелікоптери, транспортні, гелікоптери управління, розвідки і радіоелектронної боротьби. На вимогу військових, додало джерело, «всі машини повинні діяти в єдиному інформаційно-керуючому контурі ПДВ».

Також він повідомив, що до появи нового гелікоптера пропонується модернізувати вже наявні в строю машини. «Ми-24 – до рівня Ми-35М, сімейство Ми-8/17 – до рівня Ми-8АМТШ-ВН, важкі транспортні гелікоптери Ми-26Т – до рівня Ми-26Т2В».

Читати також:Росія трансформує «ВДВ» у експедиційні сили