Російський корабельний ЗАК «Палаш» отримає ракети

Російський корабельний ЗАК Палаш отримає ракети

Російський зенітний артилерійський комплекс корабельного базування 3М89 «Палаш» планують дооснастити високоточною ракетою «Сосна-Р» з лазерною системою наведення.

Про це в інтерв'ю РІА «Новости» повідомив Валерій Макєєв, керуючий директор підприємства-розробника системи – Конструкторського бюро точного машинобудування імені Нудельмана (КБточмаш) – повідомляє Flot.com.

Останньою з розроблених нами систем подібного типу став зенітно-артилерійський комплекс «Палаш», прийнятий на озброєння ВМФ Росії. Сьогодні у нашого флоту є більше 10 таких комплексів. У майбутньому його оснастять зенітними керованими ракетами «Сосна-Р».

Він зазначив, що «Палаш» вже дооснащувався цією ракетою для експортного замовлення.

Комплекс 3М89 «Палаш» призначений для створення суцільної ешелонованої системи протиповітряної оборони надводних кораблів водотоннажністю понад 500 тонн на дальності до 4-5 км. На даний момент зенітний комплекс включений до складу озброєння фрегатів проекту 22350 і сторожових кораблів проекту 11661.

Зенітна керована ракета 9М340 «Сосна-Р» з комбінованою системою наведення може розвивати швидкість до 3240 км/год та здатна вражати цілі на дальності до 10 км, по висоті до 5 км. Бойова частина ракети загальною масою 7,2 кг розділена на бронебійний блок, що спрацьовує при прямому влучанні у ціль, та осколковий блок стрижневого типу. Підрив проводиться за допомогою контактного або лазерного дистанційного підривника.

Російський корабельний ЗАК Палаш отримає ракети Бойвий модуль 3Р89 ЗРАК «Палаш» з боєкомплектом (3D-модель, автор Allocer / allocer.nxt.ru)