Ветерани-інструктори навчають польську тероборону

Ветерани-інструктори навчають польську тероборону

Для забезпечення високого та уніфікованого стандарту підготовки всіх солдатів польських військ територіальної оборони (ТрО) у Польщі створюються мобільні навчальні команди.

Кожна мобільна навчальна команда – підрозділ з кількох людей, який навчає інструкторів – професійних солдатів і добровольців. У свою чергу, інструктори передають знання і навички солдатам частин територіальної оборони.

Мобільні навчальні команди складаються з колишніх військовослужбовців підрозділів спеціального призначення, серед яких: оператори, парамедики, зв'язківці та снайпери. Всі вони володіють знаннями і навичками, отриманими на польських і іноземних курсах, а також мають бойовий досвід у закордонних миротворчих місіях.

Найближчим часом кілька мобільних навчальних команд будуть розгорнуті в центрі, на півночі і півдні Польщі, щоб рівномірно охопити територію всієї країни і бути доступними для командирів бригад ТрО. Передбачається спеціалізація окремих команд для «зеленої» і «чорної» тактики*, рятувальних операцій, а також захисту критичної інфраструктури.

* «чорна тактика» означає проведення операцій в урбанізованих районах. Назва походить від кольору захисного одягу антитерористичних підрозділів поліції США (спеціальні команди зброї і тактики - SWAT). «Зелена тактика» означає проведення діяльності за межами урбанізованої території. Назва походить від домінуючого лісового кольору і захисної уніформи.


Читайте Ukrainian Military Pages у Telegram, Twitter та Facebook


Використані джерела:
zbroya.info