Барс-8 завершив програму державних випробувань

Барс-8 завершив програму державних випробувань

Бронеавтомобіль «Барс-8» розроблений автомобільною компанією «Богдан Моторс» успішно завершив програму державних випробувань, яка тривала понад два роки.

Про це повідомляє прес-служба корпорації «Богдан».

Бронеавтомобіль «БАРС-8» успішно пройшов усі етапи – ходові випробування, проходження бродів, подолання бездоріжжя, підйомів та спусків, зручність десантування, ведення вогню, випробування підривом, балістичну стійкість та ряд інших важливих тестів.

«Барс-8» став другою ББМ в Україні після бронеавтомобіля «Козак-2» (НВО «Практика»), яка пройшла державні випробування.

У своєму складі «Барс-8» має шасі підвищеної прохідності з колісною формулою 4×4 з 6,7-літровим турбодизельним двигуном Cummins, броньований протимінний і балістичний захист за стандартом STANAG 4569 Level 2 та системи забезпечення життєдіяльності екіпажу. Конструкцією бронеавтомобіля передбачено встановлення систем пуску димових гранат, засобів зв’язку та навігації, приладів нічного та денного спостереження, системи регулювання тиску в шинах, системи пожежогасіння моторного відділення, засобів маскування, протиосколкового підбою корпусу, автономної кліматичної системи.

Сімейство спеціальних броньованих машин на базі «Барс-8» передбачає можливість встановлення різних бойових модулів та озброєння.

Пасажиромісткість базового автомобіля складає до 10 осіб в повному спорядженні. Особливість конструкції забезпечує комфортну посадку та десантування екіпажу та десанту через широкі бокові і задні двері. Також передбачена можливість евакуації через люк на даху.

Нагадаємо, що на виставці «Зброя та безпека 2017» були представлені машина артилерійської розвідки «Барс-8АР» та вогнева (бойова) машина 120-мм автоматизованого мобільного мінометного комплексу UKR-MMС, на базі бронеавтомобіля «Барс-8».

120-мм мобільний мінометний комплекс «Барс-8ММК» проходить державні випробування 120-мм мобільний мінометний комплекс «Барс-8ММК» проходить державні випробування 120-мм мобільний мінометний комплекс «Барс-8ММК» проходить державні випробування 120-мм мобільний мінометний комплекс «Барс-8ММК» проходить державні випробування


Читайте Ukrainian Military Pages у Telegram, Twitter та Facebook