Засідання ТСК з розслідування розкрадань у ЗСУ (ВІДЕО)

Засідання ТСК з розслідування розкрадання ЗСУ (ВІДЕО)

Відбулось чергове засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для проведення розслідування фактів розкрадання у Збройних Силах України та оборонній промисловості.

Учора, 28 березня, відбулось чергове засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради для проведення розслідування відомостей щодо фактів розкрадання у ЗСУ та обороноздатності держави в період з 2004 по 2017 рік, а також оприлюднених у ЗМІ фактів зловживань щодо закупівлі запчастин, комплектуючих та обладнання для підприємств ДК «Укроборонпром».

Голова ТСК народний депутат Іван Вінник на початку засідання повідомив, що керівник концерну «Укроборонпром» Павло Букін не вступав у змову з фігурантами справи щодо розкрадань в оборонці – Андрієм Рогозою та Віталієм Жуковим.

Можемо констатувати: та інформація, що була подана творчим об’єднанням Bihus.Info, яка надала розслідуванню необхідний суспільний резонанс, а саме переписка між Букіним та Жуковим, насправді не міститься в експертизі. Дійсно, в месенджері WhatsApp переписка відбувалася, але геть не по дискусії з приводу вартості, корупції, доларів, євро, тощо. Жуков набивався на зустріч з керівником Укроборонпрому, а Букін його відверто ігнорував. Останній допис від імені Букіна стосується того, що «ми не готові поки що зустрічатися», а Жуков йому відповідає: «Ви мене ігноруєте»

Серед іншого Іван Вінник повідомив, що тільки за перші дев'ять місяців роботи на посаді міністра оборони Анатолій Гриценко перевів у статус надлишкового майна 919 танків Т-72.

Згідно з матеріалами нашої комісії, я можу стверджувати, що тільки за перші дев'ять місяців своєї роботи на посаді міністра оборони у 2006 році пан Гриценко перевів у статус «надлишкового», фактично зайвого, як він називає, майна 919 танців Т72. Тобто, у три рази більше, ніж зараз перебуває на озброєнні у наших Збройних Сил. Таке зневажливе ставлення до Збройних сил, до питань оборони держави, на мій погляд, було спричинене якимись злочинними намірами. Я говорив, що всі дії з роззброєння української армії були об'єднані злочинним замислом

Вінник повідомив, що Анатолій Гриценко був автором ідеї створення державного департаменту надлишкового майна та земель, який став органом, що діє у складі Міністерства оборони України та йому підпорядковується. Раніше Вінник заявляв, що переведення майна у статус надлишкового було головним джерелом корупції в оборонній сфері впродовж минулих років.

Ми отримали окрему інформацію, розкрию принаймні вартість танка. Тут фігурують ті самі номери, які були списані по 201 тисяч гривень (38 тис. дол. США на той час). Потім вони поїхали до Міноборони Алжиру, ціна танка — 297 тисяч доларів без врахування агентських


Читати також:Засідання ТСК з розслідування розкрадань у ЗСУ 14.03.2019 (ВІДЕО)