Росія на Донбасі використовує більше 8 типів БПЛА

Росія на Донбасі використовує більше 8 типів БПЛА

Сьогодні, 22 березня, у Верховній Раді продемонстрували два зразки збитих українськими військовими безпілотних літальних апаратів (БпЛА) російського виробництва.

Заступник командувача Об’єднаних сил генерал-майор Богдан Бондар продемонстрував російські БпЛА «Орлан-10» та «Елерон-3СВ».

Крім того, перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко під час засідання неформальної депутатської групи «Мінська платформа» наголосила, що Україна очікує жорсткої реакції від ОБСЄ стосовно збитих у зоні ООС російських безпілотників.

 у Верховній Раді продемонстрували два зразки збитих українськими військовими безпілотних літальних апаратів (БпЛА) російського виробництва

Міжнародна волонтерська спільнота InformNapalm звертає увагу, що загалом на окупованій території Донбасу за час бойових дій зафіксовано та доведено використання 8 типів БпЛА російського зразка: «Гранат-1», «Гранат-2», «Гранат-4», «Форпост», «Орлан-10», «Елерон-3СВ», «Застава», «Тахіон». А також ще один тип нових російських БпЛА із невстановленою назвою.

Росія на Донбасі використовує більше 8 типів БПЛА

По кожному із названих типів в базі даних досліджень спільноти InformNapalm є окремі OSINT-розслідування, а в деяких випадках, навіть опублікована закрита документація про факти закріплення російських БпЛА за окупаційними корпусами із відрядженням операторів зі складу кадрових російських військових.

Цікаво, що російські БпЛА: «Орлан-10», «Тахіон» і «Елерон-3СВ» також виставлялися окупаційними військами на демонстраційні стенди в Луганську на базі “Транспеле”.

Росія на Донбасі використовує більше 8 типів БпЛА


Читайте Ukrainian Military Pages у Telegram, Twitter, Facebook та Linkedin