Тендер на проектування водолазного центру скасований

Для ВМСУ спроектують комплекс водолазної підготовки

Навчальний центр ВМС ЗСУ вдруге відмінив закупівлю по вже проведеному тендеру щодо проектування Навчально-тренувального комплексу водолазної підготовки.

Перші торги відбулись 29 січня. Переможцем було визнано держпідприємство «Дослідно-проектний центр кораблебудування» (ДПЦК), яке змагалося з Херсонським державним заводом «Палада». ДПЦК запросив за роботу 3 897 900 грн, «Палада» – 3 898 500, при стартовій ціні у 3,9 млн. грн.

Але 14 лютого закупівлю було скасовано замовником, у зв'язку із необхідністю уточнення тендерної документації (як зазначено у протоколі – у зв'язку з уточненням статті фінансування). Того ж дня був оголошений новий тендер з терміном подання пропозицій до 1 березня.

У повторному тендері, 6 березня переможцем знов був визнаний миколаївський ДПЦК із ціною у 3 877 890 грн, проти 3 880 000 грн від іншого учасника – ТОВ «Асаба Дизайн Центр».

Але вже 7 березня, Південний офіс Державної аудиторської служби України, заявив про початок моніторингу у зв'язку з виявленими порушеннями, а 12 березня оприлюднив його результати, у відповідь тендерний комітет військової частини А3163 (навчальний центр ВМСУ) прийняв рішення відмінити закупівлю, усунути виявлені порушення та викласти в новій редакції.

Черговий тендер оголошений 15 березня, початок аукціону 1 квітня.

Порушення, що були виявлені Держаудитслужбою, під час моніторингу скасованої закупівлі:

За результатами моніторингу відповідності тендерної документації вимогам Закону України «Про публічні закупівлі» встановлено, що Замовник на порушення вимог пункту 1 частини другої статті 22 Закону оприлюднив на веб-порталі Уповноваженого органу з питань закупівель тендерну документацію, що не містить інструкцію з підготовки тендерних пропозицій.

Крім того, Замовник на порушення вимог частини третьої статті 17 Закону в тендерній документації не встановив для переможця процедури закупівлі вимогу щодо надання документів, що підтверджують відсутність підстав, передбачених пунктами 2, 3, 5, 6 і 8 частини першої та частиною другою цієї статті, із зазначенням способу їх документального підтвердження згідно із законодавством.

Також за результатами моніторингу встановлено, що Замовник на порушення вимог частини шостої статті 28 Закону в розміщеному в електронній системі закупівель Додатку 5 тендерної документації «Проект договору» поряд з відомостями про «Замовника» зазначив виконавця договору до проведення електронного аукціону та визначення переможця торгів, а саме: «Державне підприємство «Дослідно-проектний центр кораблебудування».

За результатами проведеного моніторингу тендерної пропозиції Державного підприємства «Дослідно-проектний центр кораблебудування» (далі - Учасник) встановлено наступне.

  1. На порушення вимог пункту 1.1 Додатку 2 тендерної документації Учасник у складі тендерної пропозиції не надав документи, що підтверджують повноваження на укладення договору про закупівлю двох осіб, зазначених в сканованому листі про перелік осіб від 15.02.2019 № 30/141, а саме: голови тендерного комітету Красних О. В. та заступника директора з безпеки, заступника голови тендерного комітету Єкименко О. В.
  2. На порушення вимог пунктів 1.4.1, 1.4.2 Додатку 2 тендерної документації для підтвердження досвіду виконання аналогічних договорів щодо виконання проектних робіт у суднобудуванні Учасник у складі тендерної пропозиції надав скановані копії чотирьох листів-відгуків, три з яких, представлені ТОВ «Миколаївське судноремонтне підприємство», Державною компанією з експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення «Укрспецекспорт» та Державною компанією «Хонг Ха», надані відносно договорів, не зазначених Учасником в сканованій довідці про виконання аналогічних договорів щодо виконання проектних робіт (надання послуг) від 21.02.2019 № 04/149. Четвертий лист-відгук, наданий Військовою частиною А3163, на порушення вимог пунктів 1.4.1, 1.4.2 Додатку 2 тендерної документації містить інформацію щодо будівництва та введення в експлуатацію Учасником об’єкта «Навчальний полігон «Боротьба за живучість», та не підтверджує виконання проектних робіт у суднобудуванні. Крім того, на порушення вимог пункту 1.4.2 Додатку 2 тендерної документації лист-відгук Військової частини А3163 не містить інформації щодо строку виконання робіт за договором.
  3. На порушення вимог пунктів 1.4.1, 1.4.2 Додатку 2 тендерної документації для підтвердження досвіду виконання аналогічних договорів щодо виконання проектних робіт у суднобудуванні Учасник у складі тендерної пропозиції не надав скановані копії позитивних експертних висновків щодо виконання аналогічних проектних робіт у суднобудуванні та скановані копії відповідних договорів з усіма додатками (у разі їх наявності).
  4. На порушення вимог пункту 1.5.3 Додатку 2 тендерної документації у складі тендерної пропозиції Учасник не надав інформацію та документи стосовно кожного субпідрядника, якого планує залучити до виконання робіт в обсязі більше, ніж 20 відсотків, або сканований лист у довільній формі, якщо Учасник не планує залучати субпідрядника до виконання робіт.

Таким чином, за результатами моніторингу встановлено, що Замовник на порушення вимог пункту 4 частини першої статті 30 Закону, пункту 4.1.1 тендерної документації за результатами розгляду тендерної пропозиції Державного підприємства «Дослідно-проектний центр кораблебудування» не відхилив її, як таку, що не відповідає умовам тендерної документації.