Комплекс водолазної підготовки ВМСУ спроектує ДПЦК

Для ВМСУ спроектують комплекс водолазної підготовки

Дослідний проектний центр кораблебудування переміг у торгах щодо проектування та розробки проектної технічної документації Навчально-тренувального комплексу водолазної підготовки.

Крім Миколаївського підприємства за контракт ВМСУ також змагався Херсонський державний завод «Палада». ДПЦК проектуватиме навчально-тренувальний комплес за 3 897 900 грн, при стартовій ціні у 3,9 млн. гривень. Наразі переможець очікує рішення замовника.

Новий комплекс буде призначений для відпрацювання спусків у різних типах водолазного спорядження, виконання водолазних робіт, у тому числі з використанням ручного та гідравлічного інструменту, виходу з підводного човна через торпедний апарат, проникнення на палубу надводного корабля, та евакуації з бронетехніки, що затонула.

Нагадаємо, що 15 вересня минулого року, у 198-му навчальному центрі Військово-Морських Сил відкрився інший тренувальний комплекс розроблений ДПЦК – боротьби за живучість, де екіпаж судна може відпрацьовувати свої дії в умовах наближених до реальних.


Оновлення 17.02.2019:

Закупівлю було скасовано 14 лютого, у зв'язку із необхідністю уточнення тендерної документації. Того ж дня оголошений новий тендер з терміном подання пропозицій до 1 березня 2019 року.