Французька армія отримає модернізовані машини VBL

Французька армія отримає модернізовані VBL

Компанія Arquus у другій половині 2019 року поставить збройним силам Франції перші модернізовані розвідувальні машини Panhard General Defense Véhicule blindé léger (VBL). Повідомляє Jane's International Defence Review.

Arquus (військовий підрозділ Volvo Group) створено у середині 2018 року, він об'єднує бренди Renault Trucks Defence, Acmat і Panhard. Виробництво VBL залишиться на заводі Marolles-en-Hurepoix, де раніше й вироблялася ця платформа.

Генеральна дирекція з озброєння МО Франції (Générale de l’Armament, DGA) уклала контакт з Arquus у 2017 році після дворічних випробувань дослідної машини VBL Ultima. Очікується, що модернізують 800 машин, з 1621 отриманих французькою армією загалом (остання поставка була в 2010 році). Термін експлуатації модернізованих машин продовжать до 2030 року.

Вдосконалення VBL включає заміну дизельного двигуна потужністю 95 к.с. на новий дизель потужністю 130 к.с., нову систему гальмування, модернізовану передню і задню підвіску. Вага машини збільшиться з 4400 кг до 5100 кг і вона втратить амфібійні можливості.

Також модернізовані VBL будуть оснащені бойовою інформаційною системою французької армії Scorpion (SICS), а згодом радіостанцією Thales Contact (VHF/UHF), яка буде стандартним обладнанням французької армії.

Французька армія отримає модернізовані VBL Прототип-демонстратор VBL Ultima. Фото: Panhard Defense