Контрбатарейна РЛС проходить держвипробування

Контрбатарейна РЛС 1Л220УК проходить державні випробування

Новітня українська контрбатарейна радіолокаційна станція з цифровою антенною решіткою 1Л220УК «Зоопарк-3» проходить державні випробування на полігоні на Чернігівщині.

Про це повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на військового кореспондента Олександра Штупуна, який оприлюднив фотографії з випробувань у Facebook.

Контрбатарейна РЛС 1Л220УК проходить державні випробування Контрбатарейна РЛС 1Л220УК проходить державні випробування фото: Олександр Штупун / facebook

Контрбатарейний радар 1Л220УК призначений для розвідки позицій артилерії противника та коригування вогню власної артилерії. РЛС фіксує на відстані десятків кілометрів точне місцезнаходження ворожих гармат, мінометів, реактивних систем залпового вогню, а також ракетних комплексів протиповітряної оборони та тактичних ракет. Окрім того, 1Л220УК веде стеження за повітряним простором, маючи можливість фіксувати безпілотники противника.

Також Олександр Штупун повідомив, що фахівці Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки паралельно проводять визначально відомчі випробування полум'ягасника для зенітної установки ХОРТ-23-2-ЗУ компанії «Конструкторське бюро «ХОРТ».

ХОРТ-23-2-ЗУ проходить випробування фото: Олександр Штупун / facebook