ХКБМ запустило власне виробництво корпусів БТР-4

ХКБМ запустило власне виробництво корпусів БТР-4

Харківське конструкторське бюро машинобудування ім. О. Морозова (ХКБМ), що входить до складу ДК «Укроборонпром», запустило власне серійне виробництво корпусів БТР-4.

Таким чином, питання найбільш «вузького» місця у виробництві БТР-4, яке раніше залежало від потужностей єдиного приватного виробника бронекорпусів, було успішно вирішено. Повідомляє прес-служба ДК «Укроборонпром».

Для цього у 2018 році ХКБМ за обігові кошти відремонтував цех, який був незадіяний у виробництві декілька десятків років, а також закупив та налагодив сучасну виробничу лінію. Вже у 2019 році перший БТР-4 з корпусом виробництва ХКБМ успішно пройшов комплексні випробування, що дозволило перейти до серійного виготовлення чергової партії БТР-4 із використанням власних корпусів.

Тобто, вже два підприємства «Укроборонпрому» – ХКБМ та Завод ім. Малишева – освоїли виробництво корпусів БТР-4, що дозволяє значно розширити випуск цих сучасних бойових машин для українського війська.

Раніше виробництво БТР-4 залежало від виробничих потужностей лише одного приватного підприємства, що виробляло корпуси – Лозівського ковальсько-механічного заводу (ЛКМЗ)