ХКБМ та ЗіМ випробовують власні корпуси для БТР-4

ХКБМ та ЗіМ випробовують власні корпуси для БТР-4

Завод ім. Малишева та ХКБМ завершують випробування БТР-4 з новими корпусами у рамках програми розширення виробництва цих бойових машин на потребу українського війська.

Наразі ДП «Завод ім. Малишева» (ЗіМ) вже успішно завершив повний цикл випробувань першого зразка БТР-4, виготовленого на підприємстві, та був кваліфікований, як виробник цих машин. Аналогічну процедуру кваліфікації, за результатами випробувань, вже завершує і Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені O. Морозова.

Під час випробувань БТР-4 з новими корпусами пройшли декілька сотень кілометрів по бездоріжжю та дорогам з твердим покриттям та витримали випробування обстрілом, зокрема і з великокаліберних кулеметів.

Таким чином, ЗіМ та ХКБМ готові цього року розпочати серійне виробництво БТР-4 з корпусів власного виготовлення. Це дозволяє значно збільшити темпи передачі цих бойових машин до українського війська, який раніше залежав від виробничих потужностей лише одного приватного підприємства – Лозівського ковальсько-механічного заводу (ЛКМЗ).


ua en

Читайте Ukrainian Military Pages у Telegram, Twitter та Facebook


Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДК «Укроборонпром»