За жертву крові в боях за волю України

За жертву крові в боях за волю України

Нарешті подолано багато бюрократичних перешкод [на що пішло майже чотири роки] і починає рух нова система відомчих нагород Міністерства оборони України.

Повідомляє Головне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ.

Першою відзнакою, яка розпочинає свій шлях до затвердження і дає старт реформуванню системи нагород буде медаль за поранення – «За жертву крові в боях за волю України»

Кількість поранень та їх ступені важкості визначатимуться гілочками, які кріпляться на стрічці медалі та планці. Легкі поранення позначають білою або срібною гілкою. Тяжкі – золотою або жовтою. Визначено, що медальна стрічка може містити максимум 3 гілочки різного кольору, а на планці для повсякденної форми одягу – лише одна за найтяжче поранення.

За жертву крові в боях за волю України

Затверджує нагородження особисто Міністр оборони або посадова особа, ним призначена. Медалі номерні для чіткого контролю, виключення підробок і незаконного використання.

Загалом перспективна система відомчих військових нагород передбачатиме Хрест «Військова Слава» (вища нагорода міноборони), Хрест Хоробрих та Сталевий Хрест, для нагородження за мужність у бою відповідно солдатів та офіцерів, а також «видові» хрести та кілька медалей.

Про деякі робочі проекти відомчих нагород вже йшлося на Ukrainian Military Pages.

За жертву крові в боях за волю України
Читати також:За незаконне носіння форми та нагород каратимуть