На постачання ЗСУ надійшла система світлосигнального обладнання вітчизняного виробництва

Повітряні Сили ЗС України

Нова система світлосигнального обладнання «Фотон» українського виробництва, яка успішно пройшла державні випробування, днями була офіційно прийнята на постачання ЗС України.

Новинкою вже обладнали чотири військові аеродроми. Нещодавно завершили розгортання системи й на Черкащині. Найближчим часом світлосигнальне обладнання також планують встановити на військових аеродромах Вінниччини та Полтавщини.

«Над створенням комплекту ми працювали із підприємством-виробником понад три роки. Серед головних вимог до нього – застосування сучасних технологій, відповідність міжнародним стандартам та найголовніше – незалежність від закордонних постачальників. Це нам вдалося реалізувати», – розповів провідний спеціаліст командування Повітряних Сил ЗС України Володимир Манаєнков.

Cистема повністю виготовлена із світодіодних ламп. Обладнання має гарантію 5 років чи 5 тисяч годин. На аеродромі у Хмельницькій області, де воно й тестувалося, комплект безвідмовно працює вже протягом трьох років.

Володимир Манаєнков також додав, що є замовлення на поставку комплектів до авіаційних частини Сухопутних військ та Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

система світлосигнального обладнання Фотон система світлосигнального обладнання Фотон система світлосигнального обладнання Фотон система світлосигнального обладнання Фотон система світлосигнального обладнання Фотон
Фото: Міністерства оборони України, фото літака: Сергій Смоленцев.



Використані джерела: Урядовий портал