Хмельницький суд підтримав російську компанію

Хмельницький суд підтримав російську компанію

Господарський суд Хмельницької області підтримав країну-агресора в судовому спорі між Красилівським агрегатним заводом та «Российской самолетостроительной корпорацией «МиГ».

Про це повідомляє прес-служба ДК «Укроборонпром».

Суд повністю задовольнив позовні вимоги російської компанії та присудив стягнути з українського підприємства понад 5 млн рублів на користь «МиГ», який є одним з основних підприємств російської військової промисловості. Рішення по справи №924/774/18 було ухвалено 18 квітня суддями Смаровоз М.В., Виноградова В.В. та Гладюк Ю.В.

У концерні підкреслюють, що це рішення суперечить Указу Президента України № 82/2019, яким АТ «Российская самолетостроительная корпорация «МиГ», була включена до списку юридичних осіб щодо яких застосовуються обмежувальні заходи (санкції), відповідно до вимог Закону України «Про санкції».

Окрім того, українські санкції проти Російської Федерації синхронізовані з аналогічними санкціями Європейського Союзу і США. Держконцерн «Укроборонпром» обіцяє оскаржувати рішення Господарського суду Хмельницької області у суді вищої інстанції.