Американський генерал наглядатиме за реформою УОП

Американський генерал наглядатиме за реформою УОП

Генерал-лейтенанта армії США Бена Ходжеса, президента Potomac Foundation Філіпа Карбера та інших міжнародних експертів запрошено до складу наглядової ради «Укроборонпрому».

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов разом з заступником, головою Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю Сергієм Кривоносом провів у четвер зустріч з екс-Командувачем армії США в Європі Беном Ходжесом і президентом «Potomac Foundation» Філіпом Карбером.

Турчинов запросив Бена Ходжеса і Філіпа Карбера, а також інших міжнародних експертів увійти до складу наглядової ради «Укроборонпрому», а «після його реформування та створення центрального органу державного влади з питань оборонної промисловості, – до громадської ради при новому органі».

«Нам необхідно прискорити реформування ОПК, його розвиток і модернізацію, адже без нових технологій, потужних інвестиційних ресурсів ми не зможемо ефективно протистояти агресору і виробляти зброю нового покоління», – сказав Олександр Турчинов.

Своєю чергою, екс-Командувач армії США в Європі Бен Ходжес і президент «Potomac Foundation» Філіп Карбер наголосили на тому, що Україна вже пройшла дуже великий шлях у питанні реформування сектору безпеки і оборони. «Усі на заході це розуміють», – сказав Бен Ходжес. «НАТО потребує Україну так само, як і Україна потребує НАТО», – додав Карбер.

Американський генерал наглядатиме за реформою УОП

Фонд «Потомак» (The Potomac Foundation) засновано в 1988 році – це аналітична незалежна некомерційна організація зі штаб-квартирою у Вьенні (Вірджинія, США).

Експерти фонду вивчають питання розвитку ВПК пострадянських країн, проблеми конкурентоспроможності національних економік, військове зростання Китаю, питання євро- та євроатлантичної інтеграції країн Східної Європи і колишнього Радянського Союзу. Зокрема, фондом було організовано більше 1 тис. тренінгів для керівників цих країн, а також більше десятка візитів членів Конгресу США в різні регіони.