Кабінет Міністрів затвердив угоду про військово-технічне співробітництво з М’янмою

Україна продала М'янмі документацію для виробництва танків

Уряд розпорядженням №292 затвердив Угоду про військово-технічне співробітництво між Кабінетом Міністрів України і Урядом Республіки Союз М’янма від 9 жовтня 2018 року.

Зазначається, що угода створює необхідну договірно-правову базу для розвитку співпраці між сторонами у військово-технічній сфері на принципах партнерства, дружби і взаємоповаги та сприятиме підвищенню рівня бойової готовності збройних сил обох держав, а також зміцненню міжнародного іміджу України.

Нагадаємо, що наразі реалізуються проекти зі спільного виробництва військової техніки, зокрема налагодження на території М'янми складального виробництва танків, бронетранспортерів та інших бойових машин.

З цією метою до М'янми здійснювались поставки документації, обладнання та спецмашин для організації виробництва зварювальних корпусів БТР-4У та самохідних гаубиць 2С1У.

М'янма налагоджує виробництво БТР-4 і САУ Гвоздика

Крім того, наприкінці січня 2019 року, «Укрспецекспорт» поставив до М'янми, комплект технічної документації для технологічного проекту складального виробництва легкоброньованої техніки (BTR-4U, 2S1U) та середніх танків MMT-40.

Очікується, що виробництво розпочнеться у 2020 році. Також, наприкінці березня, у соціальних мережах, було оприлюднено фото бойової машини на шасі самохідної гаубиці 2С1 виробництво, якої налагоджується у М'янмі за допомогою України.

М'янма спільно з Україною збиратиме легкі танкифото: Myanmar Defence Weapons / facebook