ЗіМ відновив чергову партію «Булатів» для ЗСУ

ЗіМ відновив чергову партію «Булатів» для ЗСУ

Заводом імені Малишева відремонтовано партію танків БМ «Булат», частина з них вже успішно пройшла приймально-здавальні випробування, чергова партія танків передається замовнику.

Про це повідомляє прес-служба державного концерну «Укроборонпром».

На черзі ще декілька поранених у боях машин, що знаходяться на різних етапах ремонту.

БМ «Булат» – модернізація танку Т-64 (прийнята на озброєння в 2004 р.), під час якої танки отримали новий захист, систему управління вогнем, ракетний комплекс «Комбат» та потужніший двигун, завдяки цьому досягнуто комплексне підвищення характеристик танка.

На відремонтованих «Булатах» були доопрацьовані система управління вогнем 1А43У та двигун, які отримали підвищені характеристики у відповідні до вимог бойового досвіду.

Завдяки системі управління вогнем 1А43У з нічним прицільним комплексом «Булат» може використовувати ракетний комплекс «Комбат», який дозволяє знищувати бронетехніку противника на відстані до 5 км.

Модульний комплекс динамічного захисту «Ніж», який встановлено на «Булатах» добре зарекомендував себе під час бойових дій та штатно встановлюються й на модернізовані танки Т-64 зразка 2017 року та Т-80БВ.