IDEF 2019: Україна підписала нові контракти з Aselsan

Укроборонпром підписав нові контрактів з Aselsan

ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт», що входить до складу ДК «Укроборонпром», підписало серію контрактів з турецькою компанією Aselsan щодо постачання товарів військового призначення.

Українська сторона планує імпортувати охолоджувальні тепловізори для систем протитанкового керованого озброєння, а також отримає чергові партії засобів захищеного радіозв’язку – з 2017 року Aselsan є основним постачальником засобів зв’язку УКХ-діапазону для ЗС України.

Підписання контрактів відбулось у рамках 14-ї Міжнародної виставки оборонної промисловості IDEF-2019, що наразі проходить у м. Стамбул.

Нагадаємо, що у 2018 році з компанією Aselsan було укладено перший в історії України офсетний контракт, який передбачає низку компенсацій при закупівлі турецьких засобів зв’язку. Відтак, окрім зустрічної торгівлі, при якій Aselsan закуповує продукцію та послуги українського ВПК, турецька сторона передає технологію криптування радіозв’язку, систему управління боєм та створює сервісний центр в Україні для обслуговування систем військового радіозв’язку.

Укроборонпром підписав нові контрактів з Aselsan


ua en
Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДК «Укроборонпром»