Національна поліція презентувала нове озброєння

Національна поліція презентувала нове озброєння

Найближчим часом всі наряди Нацполіції, які несуть службу на вулицях, в аеропортах, на вокзалах – будуть забезпечені новою зброєю – пістолетом-кулеметом МР-5.

Повідомив Голова Нацполіції сьогодні, 15 травня, під час презентації нового озброєння.

Очільник поліції Сергій Князєв зазначив, що в умовах реформування, питання переозброєння відомства є одним з пріоритетних. Відтак вдосконалення системи озброєння поліцейських полягає у впровадженні нових зразків зброї у їх практичну діяльність.

До сьогодні поліцейські несли службу з бойовим автоматом моделі Калашникова. Проте завдання Нацполіції є правоохоронними – на відмінну від завдань підрозділів Збройних Сил, які обороняють державу та протидіють збройному опору. Відтак, поліцейський повинен зупинити правопорушника, зберігши життя йому, оточуючим людям, а також своє життя.

Національна поліція презентувала нове озброєння

«Автомат Калашникова – це зброя, яка потрібна солдату в армії. Він призначений для того аби знищувати злочинця. Новий вид зброї має превентивний характер. Поліцейський, який використовує зброю як крайній захід, повинен зупинити правопорушника, дати йому право на життя, а потім притягнути його до кримінальної відповідальності», – сказав Голова Нацполіції.

Сергій Князєв наголосив, що пістолети-кулемети МР-5 використовуються у діяльності поліції більшості країн. Зокрема, така зброя використовується поліцією Німеччини, Австрії, Великої Британії, Франції, Італії, а також Сполучених Штатів Америки.

Нагадаємо, що з минулого року, 9-мм пістолети-кулемети МР5 німецького бренду Heckler & Koch (але американського виробництва) мають на озброєнні спецпризначенці загону оперативного реагування Державної прикордонної служби (Д.О.З.О.Р.).