Уряд унормував виплату пенсій і грошової допомоги військовослужбовцям

пенсійне забезпечення

Уряд унормував питання нарахування до вислуги років у пільговому обчисленні (один місяць за три) часу служби протягом якого військовослужбовець брав участь в операції Об'єднаних сил.

22 травня 2019 року на засіданні Уряду прийнято постанову «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 17 липня 1992 р. № 393», згідно з якою порядок обчислення вислуги років, призначення та виплати пенсій і грошової допомоги особам офіцерського складу, прапорщикам і мічманам, військовослужбовцям надстрокової служби і військової служби за контрактом, особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ, поліцейським, а також членам їхніх сімей, визначений постановою Кабміну від 17.07.1992 р. № 393, приведено у відповідність до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».

Нормативно-правовим актом забезпечується право на зарахування до вислуги років у пільговому обчисленні (один місяць за три місяці) часу проходження служби, протягом якого особа брала участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, перебуваючи в районах та у період здійснення зазначених заходів, а також доповнено порядок обчислення вислуги років новоствореною силовою структурою – Службою судової охорони.

Посилання на повні тексти нормативних документів з питань грошового, речового, житлового та соціального забезпечення можна знайти на сторінці сайту «Норми забезпечення військовослужбовців» .