Президент увів у дію рішення РНБО щодо зміцнення обороноздатності держави

територіальна оборона

Вдосконалення територіальної оборони, підвищення рівня військово-патріотичного виховання молоді, підготовка військового резерву, протидія інформаційній агресії та організація руху опору.

Які саме заходи необхідно вжити у цих напрямках в умовах тривалої агресії з боку Російської Федерації повинна запропонувати міжвідомча робоча група на чолі із заступником Секретаря Ради національної безпеки і оборони України полковником Сергієм Кривоносом.

Сьогодні, 7 травня, Президент України Петро Порошенко підписав Указ №200, яким увів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 7 травня 2019 року «Про заходи щодо зміцнення обороноздатності держави», іншим указом за №201 призначено Сергія Кривоноса головою відповідної міжвідомчої робочої групи та затверджено Положення про неї.

Голова міжвідомчої робочої групи у тримісячний строк має внести на розгляд РНБО пропозиції щодо комплексних підходів до реалізації визначених напрямів та у шестимісячний строк внести пропозиції щодо врегулювання проблемних питань та вдосконалення актів законодавства.

До складу робочої групи входять також заступники Міністра оборони, Міністра внутрішніх справ, Міністра закордонних справ, Міністра освіти і науки, Міністра молоді та спорту, Міністра у справах ветеранів, Міністра інформаційної політики, Голови Служби безпеки, командувача Національної гвардії, командувача Сухопутних військ Збройних Сил України.

До її складу також можуть бути включені за згодою представники Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, Адміністрації Президента України, Національного інституту стратегічних досліджень.

Документи набирають чинності з дня опублікування.