ВМСУ отримають від США ще чотири «Айленди»

ВМСУ отримають від США ще чотири Айленди

Військово-Морські Сили ЗС України отримають у якості допомоги ще кілька американських 30-метрових патрульних катерів типу «Island» (на додачу до двох, що вже передані).

Про це повідомляє «Думская» з посиланням на джерело у штабі ВМСУ.

Наразі тривають перемовини щодо передачі Україні ще чотирьох одиниць. Як і першу пару «Айлендів» кораблі будуть передані безкоштовно. Необхідно лише визначитися з модернізацією комплексу радіотехнічного озброєння та іншими технічними моментами.

Згідно з наведеними даними, українські фахівці вже оглянули кілька колишніх американських катерів берегової охорони та вибрали ті, які підходять.

Джерело додало, що у Військово-Морських Силах планують сформувати дивізіон з шести «Island», який не тільки зможе контролювати ближню морську зону, але і буде виходити в Середземне море для підтримки кораблів НАТО.

Повідомляється, що катери повинні отримати різноманітне озброєння – від мінно-тральних модулів, що зараз критично важливо для України, до американських протикорабельних ракет «Гарпун» (є варіант установки українських ПКР «Нептун»).

Нагадаємо, першим двом українським «Айлендам» вже присвоєні імена та бортові номери – «Старобільськ» (P190) і «Слов'янськ» (P191). Кораблі прибудуть до Одеси на початку вересня цього року. Екіпажі вилетять в американський Балтимор, де перебувають катери, за кілька днів.