Модернізована «Шилка» пройшла відомчі випробування

Модернізована Шилка пройшла відомчі випробування

Дослідний зразок модернізованої зенітної самохідної установки 3СУ-23-4М-А1 «Шилка» пройшов визначальні відомчі випробування та готовий до підконтрольної експлуатації.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

Модернізація, яка проведена державним підприємством «Арсенал», передбачає встановлення на установку нової багатофункціональної радіолокаційної станції з цифровою антенною решіткою замість аналогової РЛС і заміну спеціалізованої аналогової обчислювальної системи на сучасну цифрову. Також установку обладнано навігаційною системою, системою забезпечення та блоком цифро-аналогових перетворювачів.

«Арсенал» за договором з Міністерством оборони проводить дослідно-конструкторську роботу щодо модернізації «Шилки» з 2015 року. Модернізація передбачена у трьох варіантах.

Другий варіант додатково до нововведень першого передбачає встановлення устаткування на установку оптико-локаційної системи, що має в своєму складі телевізійний та тепловізійний канали, а також лазерний далекомір. У третьому варіанті додається ракетний канал із чотирма ракетами «Ігла» («Игла»).

Модернізована Шилка пройшла відомчі випробування

Роботи над другим і третім варіантами нині тривають.

Модернізована Шилка пройшла відомчі випробування