На Чернігівщині випробовують танкоремонті майстерні

На Чернігівщині випробовують танкоремонті майстерні

Українська модернізація танкоремонтної майстерні ТРМ-80 проходить випробування, із нового – білоруський дизель, бельгійський дизель-генератор та сучасний електроінструмент.

Випробування проводять фахівці Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки, що у Чернігові.

Рухома танкоремонтна майстерня ТРМ-80 призначена для проведення демонтажно-монтажних, зварювальних, слюсарно-механічних робіт, а також для підзарядки акумуляторних батарей при військовому ремонті танків у польових умовах.

Як вже зрозуміло – основні покращення економія палива та заміна робочого обладнання на сучасні зразки. Бензиновий двигун автомобіля ЗіЛ-131, який є базою ТРМ-80 (витрата 50 л/100 км) замінили на дизельний двигун білоруського виробництва Д245.9 з витратою до 32 л/100 км.

Ще одним пунктом економії пального є встановлення окремого дизельного генератора бельгійського виробництва EP-R133TDE потужністю 10 кВт.

На Чернігівщині випробовують танкоремонті майстерні

«У старої моделі автономне живлення електроенергією здійснювалось від базового двигуна АБШ через коробку відбору потужності КОМ-1. Очікувана економія витрат пального в 2 рази. На даний час характеристика не перевірялась», – розповів начальник науково-дослідної лабораторії Геннадій Нікіфоров.

Також замінили зварювальні трансформаторні установки на сучасні інверторні Ergus E400 DCi чи MET400DCi, та «Патон» АДИ-200РАС, ручний електрифікований інструмент (дрилі, електроточила тощо) замінили на сучасні зразки провідних світових виробників.

На Чернігівщині випробовують танкоремонті майстерні На Чернігівщині випробовують танкоремонті майстерні На Чернігівщині випробовують танкоремонті майстерні На Чернігівщині випробовують танкоремонті майстерні На Чернігівщині випробовують танкоремонті майстерні На Чернігівщині випробовують танкоремонті майстерні

Устаткування майстерні дозволяє виконувати наступні види основних робіт:

  • демонтажно-монтажні та регулювальні роботи;
  • електродугове зварювання чорних металів і ручне аргонно-дугове зварювання чорних металів, алюмінію і його сплавів;
  • усунення простих несправностей у системі електроустаткування і заміну несправних електричних агрегатів і приладів;
  • нескладні слюсарно-механічні роботи (виготовлення кріпильних деталей, заточка інструменту, свердління отворів);
  • підзарядку акумуляторних батарей ремонтованої машини з метою забезпечення запуску двигуна.


За інформацією Інформагентства Міноборони «АрміяInform»