1-а танкова першою перейшла на радіостанції «Aselsan»

1 танкова бригада 1-а окрема танкова Сіверська бригада оперативного командування «Північ» першою у Сухопутних військах переоснащена турецькими радіостанціями УКХ-діапазону Aselsan.

Встановлена на бойових машинах бригади іноземна система зв'язку задовольняє всі вимоги, що стосуються ергономіки та можливостей функцій управління, повідомляє військовий інформаційний портал «Північ».

Одним із завдань, яке вирішували інженери турецької компанії у рамках співпраці — підтримка їх радіозасобів стандарту DMR (Digital Mobile Radio), що дозволяє забезпечити оперативну взаємодію з українськими підрозділами, на озброєнні яких перебувають станції Motorola.

На кінець серпня планується завершити організацію радіомережі бойового управління на радіостанціях Aselsan, в тому числі і під час виконанні завдань в зоні проведення ООС.

1-а танкова першою перейшла на радіостанції Aselsan 1-а танкова першою перейшла на радіостанції Aselsan

Радіосистеми УКХ-діапазону компанії «Aselsan» стали переможцями в порівняльних випробуваннях ЗСУ влітку 2017 року. Восени того ж року в Києві було відкрито навчальний центр компанії. За цей час між Україною і керівництвом Аselsan підписаний ряд угод про співпрацю, які включали як плани відкриття спільного виробництва, так і передачу технологій.