Нові випробування «Вільхи-М» – стріляла 107-а бригада

Вільха Сьогодні, 24 липня 2019 року, відбувся черговий етап заводських випробувань високоточної РСЗВ «Вільха-М», в ході якого було перевірено низку технічних та технологічних рішень.

Про це розповів директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець, що був присутній на випробуваннях.

Ключові деталі – поки за лаштунками. Хіба що скажу так: є помітний прогрес, який усіх задовольнив. І розробників, і військових.

Пуски проводилась штатними розрахунками 107-ї реактивної артилерійської бригади, яка буде першою в Збройних Силах України озброєна новою системою. Нагадаємо, що частина була розгорнута з полка у бригаду з 1 січня 2019 року.

«Вільха-М» є логічним продовженням робіт по темі вже прийнятої на озброєння ЗС України високоточної системи залпового вогню «Вільха», що є глибокою модернізацією РСЗВ «Смерч».

Проект «Вільха-М» спрямований на поліпшення характеристик «Вільхи». У квітні та травні ц.р. проходили випробування «Вільхи-М» зі стрільбою на максимальну дальність у 120 кілометрів. На черзі – підготовка до проведення державних випробувань. Орієнтовно це відбудеться у вересні-жовтні. До цього часу, ймовірно, відбудеться ще декілька пусків системи «Вільха-М».