У Лівії знищено український Іл-76ТД, пілот загинув

У Лівії знищено український Іл-76ТД На лівійській військово-повітряній базі Джуфра в ході бойового зіткнення 26 липня знищено літак Іл-76 української компанії-авіаперевізника, що використовувався для перевезення зброї Про це повідомляє Бізнес.медіа із посиаланням на Bloomberg.

Під час обстрілу зруйновано склад із безпілотниками та літак Іл-76, який використовувався для поставок зброї воєнним групуванням лояльним до Хафтара, — повідомляє Блумберг із посиланням на Уряд національної згоди Лівії (Government of National Accord), що у свою чергу посилається на самопроголошену армію Халіфк Хафтара. Це перший авіаудар з боку Уряду національної згоди, який після отримання турецьких дронів Bayraktar зміг проводити нічні операції високої точності.

За попередніми даними, що отримала редакція Бізнес.медіа, до Державіаадміністрації було направлено первинне повідомлення про «акт незаконного втручання», а саме обстріли суден Іл-76 ТД UR-CMC та UR-CRP, які експлуатує ТОВ «Європа Ейр». Місцем вильоту зазначається м. Абу Дабі (ОАЕ), місцем призначення — м. Лабрак (Лівія).

Як стало відомо, літаки змінили маршрут та з аеропорту Лабрак направили літаки до аеродрому Джуфра (Лівія) для перевозки залишків вантажу.

Джерела з числа відставників мелітопольської 25-ї бригади транспортної авіації, що побажали залишитись невідомими, повідомили, що за контрактом рейси виконували у тому числі колишні військові льотчики, серед яких командир судна Іл-76ТД UR-CMC, який під час атаки БпЛА намагався врятувати документи і загинув.

За номером борту на сайті FlightRadar24 рейс EPV-1506 востаннє зафіксовано над територією Єгипту, в напрямку Лівії.

У Лівії знищено український Іл-76ТД, пілот загинув

Наказом Державної авіаційної служби України 27 липня 2019 року припинено дію Сертифіката експлуатанта Товариства з обмеженою «ЄВРОПА ЕЙР» № UK 046. Наказ прийнято на підставі рішення постійно діючої Комісії з питань сертифікації експлуатантів, організацій з технічного обслуговування і підтримання льотної придатності, розробників та виробників авіаційної техніки, навчальних закладів з підготовки льотного складу в Україні, льотного і технічного персоналу.

Кінцевим бенефіціаром компанії за даними на сайті сервісу YouControl ТОВ «ЄВРОПА ЕЙР» є киянка Нефедова Катерина Павлівна, розмір внеску в уставний фонд — 867 300 грн. Директором підприємства зазначено Кравченко Віктора Олексійовича, що за даними YouControl є представником ще 12 підприємств.

У Реєстрі цивільних повітряних суден України зазначено, що власником суден є компанія INFINITE SEAL INC (Британські Вірґінські Острови).

На авіафорумах за бортовим номером літака можна знайти історію експлуатантів судна.

У Лівії знищено український Іл-76ТД У Лівії знищено український Іл-76ТД