Укроборонпром судиться з Міноборони за ціну БТР

БТР-3

Київський бронетанковий завод не постачає армії готові БТР-3ДА через відмову Міноборони погодити підвищену ціну, яку виставив «Укроборонпром» через здорожчання виробництва.

Повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на пресслужбу ДК «Укроборонпром».

Державний контракт на виробництво та постачання бронетранспортерів укладено за цінами, дійсними на квітень 2017 року. Протягом 2018-го ціни на комплектувальні вироби, енергоносії та інші витрати значно збільшилися, що істотно вплинуло на вартість БТР-3ДА, повідомляє оборонний концерн.

Також, які відомо, із військовими представництвами Міністерства оборони України не вирішено питання допуску у виробництво іноземної бронесталі.

Повідомляється, що з метою врегулювання спірних питань із Міноборони ДП «Київський бронетанковий завод» (КБТЗ) звернулося до суду.

Бронетранспортер БТР-3ДА серійно виробляється на Київському бронетанковому заводі. Колісна машина оснащена бойовим модулем «Штурм-М» із стабілізованою 30-мм автоматичною гарматою ЗТМ-1, що має скорострільність у 330 пострілів за хвилину, 7,62-мм кулеметом,30-мм автоматичним гранатометом, а також високоточним протитанковим комплексом «Бар‘єр», що здатний знищувати сучасну бронетехніку противника на відстані до 5 км.