Замість параду військові отримають 300 млн грн премій

Замість параду військові отримають 300 млн грн премій

Цього року не проводитимуть військового параду на День Незалежності України, натомість всім військовим виплатять додаткові премії на загальну суму 300 мільйонів гривень.

Про таке рішення повідомив Президент України Володимир Зеленський у facebook.

Всім привіт. Хочу поділитися з вами нашою новою ідеєю.

Зазвичай 24 серпня, на День Незалежності України у нас проходить військовий парад, такий помпезний і точно недешевий. Мені здається, що цього року замісь параду краще ці гроші виділити нашим героям, нашим військовим. І ми прийняли рішення виділити 300 мільйонів гривень на премії. Всім нашим військовим. Це солдати строкової служби, це курсанти, це сержанти, офіцери – всі. І обов’язково військові, які виконують завдання в зоні проведення операції Об’єданих сил.

Але чествувати наших герої ми будемо, святкувати День Незалежності теж будемо.

Але буде новий формат.


Зауважимо, що законодавством визначена чисельність Збройних Сил України у кількості, яка не перевищує 250000 осіб, у тому числі 204000 військовослужбовців.

Нагадаємо, що 4-й президент України Віктор Янукович, у 2011 році, теж скасував проведення військового параду з нагоди 20-річного ювілею Незалежності України, також він тоді відмовився від виготовлення пам’ятного знака «20 років незалежності України», а зекономлені бюджетні кошти доручив спрямувати на посилення соціального захисту населення.


ua en