Донбас: Бойовики застосували установку УР-83П у населеному пункті (ВІДЕО)

Донбас: Бойвики застосували установку УР-83П по населеному пункту (ВІДЕО)

Бойовики російсько-терористичних формувань на Донбасі зафіксували на відео власні злочини проти цивільного населення та бійців, що боронять околиці Мар'їнки

Один з бойовиків окупаційних військ виклав у мережу зняте на телефон відео використання установки розмінування УР-83П (т. зв. «Змій Горинич») з житлових вулиць тимчасово окупованої Олександрівки, про це повідомляє пресслужба 24-ї «королівської» бригади ЗСУ.

Дане відео підтверджує, що незаконні збройні формування б`ють прямо з житлових вулиць н.п. Олександрівка, сподіваючись, що Збройні Сили України, піддавшись провокації, відкривають вогонь у відповідь, що дасть їм змогу далі поширювати свої брудні фейки. Враховуючи, що їм це не вдається, ми фіксуємо факти спеціального підриву бойовиками будівель цивільного населення тимчасово окупованих територій, які видаються за обстріли ЗС України, для дискредитації наших підрозділів.

За кадром можна почути наскільки неадекватною є поведінка російських найманців, а також реакція на власні злочини, яких вже на скільки багато, що вони і не намагаються їх приховувати.

Дуже сподіваємось, що ці кадри побачить в першу чергу місцеве населення, яке проживає на тимчасово окупованих територіях та зробить для себе висновки.

Матеріали за даним злочином будуть надані в СЦКК (Спільний центр з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін - ред.).

Вибух еквівалентний за силою заряду одночасному підриву 250 протитанкових мін – таким чином противник намагався зруйнувати укриття та залякати особовий склад, який боронить околиці Мар`їнки.

Фахівцями саперами було встановлено, що противник застосував УР-83П (установка розмінування). Ідентифікувати її вдалось завдяки двигуну до неї, який Ви бачите на фото.

Донбас: Бойвики застосували установку УР-83П по населеному пункту (ВІДЕО)

УР-83П – установка розмінування, призначена для пророблення проходів в протитанкових мінних полях вибуховим способом. В даному випадку ворог використав її не за інженерним призначення, а для вогневого ураження позицій наших армійців, щоправда зовсім неефективно.

Для того щоб заряд пролетів якнайдалі, терористи не під`єднали гальмівні канати, які йдуть в комплекті і дозволяють локалізувати зону вибуху, повністю ігноруючи присутність місцевого населення, яке знаходиться позаду позицій військових.

Як встановили розвідники, запуск здійснювався з житлових вулиць тимчасово окупованої Олександрівки.

Донбас: Бойвики застосували установку УР-83П по населеному пункту (ВІДЕО)